Mer om

Vilja-Louise Skough Åborn

Vilja-Louise är utbildad på master nivå vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med svensk folksång som inriktning. Hennes sång berör med sitt ärliga uttryck och innehar både en kraftfullhet och bräcklighet på samma gång. Hon räds inte för att utmana gällande normer inom vokal musik och skriver musik utifrån sin egen musikaliska värld.

Hennes kunnighet i olika rösttekniker och sångtraditioner ger henne en genrebredd som gestaltas på ett spännande vis i hennes sång.

Vilja-Louise är aktuell i fler konstellationer och föreställningar läs mer här. Nyligen har hon medverkat i ett samarbete mellan Polska och Svenska folkmusiker och folkdansare i ett projekt där man spårar polskans dansrötter bakåt i historien. Projektet utmynnade i ett album, många konserter i Polen och Sverige samt en dokumentär film som kommer visas på polsk television under våren 2017.

Under sommaren 2017 lanserar hon sitt debut album inom projektet Into a world unknown - a solo performance och senare i under hösten samma år kommer vokaltrion Vanja Modigh att släppa sitt första album. Håll utkik!

Syster Befriar Sin Broder

Text och musik av Vilja-Louise Skough Åborn, inspirerad av den medeltida balladen Syster befriar sin broder.
Medverkande:
Vilja-Louise Skough Åborn: sång
Mukryan Abubakr: fiol, cello
Kim Persson: low whistle, mandola